21 Haziran 2025 - 10:28:45 öö

Gönderen Konu: Gündelik Araçlarınız  (Okunma sayısı 180 defa)

Çevrimdışı Urlulu

Gündelik Araçlarınız
« : 27 Haziran 2022 - 03:52:39 öö »
Öncelikle hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Gündelik kullandığınız araçlarınız ve belirtmek isterseniz pozitif/negatif yönlerini konunun altına yorum yaparsanız birbirimize yardımcı olabiliriz.

Şahsi kullandığım 2014 Volkswagen Jetta(MK6) 1.2TSİ Highline ve 2005 Volkswagen Golf(MK5) 1.6 Primeline araçlarım bulunmakta. Jetta diğer volkswagenlere göre (yılının araçları Golf,Passat) sert bir araba. Konfor açısından kötü denicek kıvamda değil ama dediğim gibi diğer volkswagenlere göre sert bir araba genel olarak aracımdan çok fazla memnunum.
Golf 5 için aynısını söyleyemiyicem. Aldığımdan beri arızalarıyla uğraştığım tam anlamıyla kronik bir araba. Elimi attığım yerinde kronik rahatsızlığı bulunuyor. Yol tutuşu çok iyi ama atmosferik olması sebebiyle ani hızlanmalarda 1.2 tdi 3 silindir polo dahi üzüyor :D . diyeceklerm bu kadar hepinizi yorumlara bekliyorum.

2011 Volkswagen Jetta 1.6 TDI 5C6
Güç: 298 Hp | Ağırlık: 1295 Kg | Çekiş: FWD

Çevrimdışı eacikyurek

Ynt: Gündelik Araçlarınız
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2022 - 05:20:18 ös »
Konunun ikinci iletisi de benden olsun madem. Elimizden bir çok araç geçti fakat resmi olarak sahibi olduğum ilk otomobilim 2015 yılında satın aldığımız 2006 Opel Astra 1.3 CDTI Enjoy Spor Paket'ti. Bir kaç reset öncesinden benzer bir konuya fotoğrafını atmıştım. Çoğu kişi 1.3 motoru Astra H için yetersiz bulur fakat sakin bir sürücü olduğum için şehir içinde bana yeterli geliyordu. Evin diğer aracı olan 2003 Volkswagen Passat 1.8T Highline satılınca uzun yol görevleri Astra'ya kaldı. Ben yerimden kıpırdamayı pek sevmediğim için ailem çıkıyordu yola. Haliyle klimaya, yüke, 4 kişiye daha fazla dayanamayarak motoru iflas etti. Tamir ettirmek yerine satıp üzerine koyarak komşumuzdan 2012 Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT LPG CVT Mode Plus ile yolumuza devam ettik. Yaklaşık 2 yıl da Accent'i kullandıktan sonra 2020 yılında 248.767 kilometredeki bir 2012 Peugeot 508 1.6 e-HDi112 Allure Auto6R sahibi olduk. Bu zamana kadar sahip olduğumuz otomobiller arasında en içime sinen ikinci otomobildir kendisi. Tasarımı, malzeme kalitesi, yakıt tüketimi, donanımı, rengi gerçekten benim için çok mükemmel bir kombinasyon. Başka bir şehirde iş bulmam nedeniyle benim için bir otomobil arayışına girdik. 14 ay arabasız bir şekilde 'dağ başında' yaşayarak, insanlardan rica minnet emanet otomobil alarak geçen zamandan sonra nihayet Mart ayında bir 2010 Renault Clio Grandtour 1.5 dCi Authentique Edition sahibi oldum ve kısa bir süre sonra istifa ettim ;D. Kilometresini duyan insanların çoğu garipseyerek tepki vermişti fakat ben gayet memnunum kendisinden. Clio için ayrıca bir konu açacağım. Yaptığım her işlemi fotoğraflıyorum, proje tadında bir şeyler yapıyorum anlayacağınız. Biraz da bilgi alışverişi olur diye düşünüyorum.

'Lutecia V6'
2000 Renault Clio Hatchback V6 RXE
275 Hp | 995 Kg | RR

Çevrimdışı Urlulu

« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2022 - 06:43:37 ös »
Konunun ikinci iletisi de benden olsun madem. Elimizden bir çok araç geçti fakat resmi olarak sahibi olduğum ilk otomobilim 2015 yılında satın aldığımız 2006 Opel Astra 1.3 CDTI Enjoy Spor Paket'ti. Bir kaç reset öncesinden benzer bir konuya fotoğrafını atmıştım. Çoğu kişi 1.3 motoru Astra H için yetersiz bulur fakat sakin bir sürücü olduğum için şehir içinde bana yeterli geliyordu. Evin diğer aracı olan 2003 Volkswagen Passat 1.8T Highline satılınca uzun yol görevleri Astra'ya kaldı. Ben yerimden kıpırdamayı pek sevmediğim için ailem çıkıyordu yola. Haliyle klimaya, yüke, 4 kişiye daha fazla dayanamayarak motoru iflas etti. Tamir ettirmek yerine satıp üzerine koyarak komşumuzdan 2012 Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT LPG CVT Mode Plus ile yolumuza devam ettik. Yaklaşık 2 yıl da Accent'i kullandıktan sonra 2020 yılında 248.767 kilometredeki bir 2012 Peugeot 508 1.6 e-HDi112 Allure Auto6R sahibi olduk. Bu zamana kadar sahip olduğumuz otomobiller arasında en içime sinen ikinci otomobildir kendisi. Tasarımı, malzeme kalitesi, yakıt tüketimi, donanımı, rengi gerçekten benim için çok mükemmel bir kombinasyon. Başka bir şehirde iş bulmam nedeniyle benim için bir otomobil arayışına girdik. 14 ay arabasız bir şekilde 'dağ başında' yaşayarak, insanlardan rica minnet emanet otomobil alarak geçen zamandan sonra nihayet Mart ayında bir 2010 Renault Clio Grandtour 1.5 dCi Authentique Edition sahibi oldum ve kısa bir süre sonra istifa ettim ;D. Kilometresini duyan insanların çoğu garipseyerek tepki vermişti fakat ben gayet memnunum kendisinden. Clio için ayrıca bir konu açacağım. Yaptığım her işlemi fotoğraflıyorum, proje tadında bir şeyler yapıyorum anlayacağınız. Biraz da bilgi alışverişi olur diye düşünüyorum.
Hayırlı olsun abi Stationlara hep bi ilgim olmuştur merakla bekliyorum :D

2011 Volkswagen Jetta 1.6 TDI 5C6
Güç: 298 Hp | Ağırlık: 1295 Kg | Çekiş: FWD

Çevrimdışı eacikyurek

« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2022 - 07:12:21 ös »
Hayırlı olsun abi Stationlara hep bi ilgim olmuştur merakla bekliyorum :D

Teşekkür ederim. Benim de yıllardır içimde ukteydi bir wagon. 4 teker 1 kaporta olsun ona bile razıyım derken birden karışıma çıktı, uygun şartlar da oluşunca 'Funda' ile birlikteliğimiz için imzayı attım. ;D

'Lutecia V6'
2000 Renault Clio Hatchback V6 RXE
275 Hp | 995 Kg | RR